Mariebergs SK

Referat: Jarlabergs IF - Mariebergs SK

Träningsmatch nr 1.
Förlust trots fin upphämtning.

Jarlabergs IF – Mariebergs SK ; 2016-02-28 ; 16.00 @Boovallen (Vi räknas som hemmalag)
Ungefärlig statistik (hemmalagets siffror först - som det ska vara)
Skott: 9-7
Hörnor: 3-7
Frisparkar: 5-19
Bollinnehav: 61%-39%
Gula kort: 5-0
Slutresultat(Ej ungefärligt): 3-4

Under söndagen tog vi alltså emot div.5-laget Mariebergs SK som får räknas som en toppkandidat när div.5 drar igång senare i vår. Några fina nyförvärv till en redan stabil trupp har vi sett via hemsidan samt silly-podden och det skulle även märkas att det inte bara fanns spets i truppen. Det fick vi se när deras forward i första halvlek ställdes som målvakt i andra, o gjorde några viktiga räddningar.
Vi visste alltså redan innan matchen att Marieberg skulle bli en svår nöt att knäcka.

Med vår ”nya” fotbollsfilosofi, som vi faktiskt får ta o kalla det, så vart det alltså några helt sprillans nya direktiv till de flesta spelarna inför denna match. Denna filosofi kommer vi efter denna match jobba hårt med, det var en lyckad träningsmatch på så vis.
Trots en hel del återbud pga härliga semesterresor till fjällen samt skador så fick vi ihop en fin trupp inför dagens drabbning:

George (MV), Oscar P, Adde, Krille, Kina, Jonny, Linus, Sebbe H, Sebbe W, Bose, Bappe, Krille, Edde, Simon, Falchi, Leo.

Saknades: Gugge, Hampe, Gus, Oscar G, Cali, Hultman, Classe.

Vi pratade mycket innan matchen om tålamod, att ha lugn och ställde oss frågan:
Vad är tempo? – Klura på den ni!

Matchen startade dock i en rasande fart och efter 10 minuter stod det 0-2.
Vad hände?
Det kändes som vi hamnade lite fel i positionerna, främst pga match-ovana. Vi tappade bollen på fel ställe, främst pga värderingsfel och vi kändes första 15-20 minuterna lite lätta jämfört med Marieberg.
Dock var det vi som hade bollinnehavet, tyvärr i fel lägen och skapade inte alls mycket framåt.
Marieberg var glödheta och var rediga killers framför kassen.

1-0 kommer på ett inlägg från höger där vi GER dem bollen och 2-0 kommer direkt efter efter ett fasansfullt dåligt försvarsspel och helt oansvarigt kommunikationsfel där bollen skarvas in på första stolpen efter en hörna.

Vi gör en rockad centralt och trycker ner Edde lite längre ner i planen som ger oss större speldjup samt att vi kan ta den bredden vi vill ha, främst på yttrar men även på ytterbackar.

Det känns redan då som vi ”vaknar”. Vi vinner dueller, känns fysiskt starkare än Marieberg över hela banan samt vågar trycka upp vårt spel längre upp en på mittplan. Det är även där uppe, på motståndarnas planhalva som man faktiskt kan hota. Oftast där man gör målen också om man inte heter Xabi Alonso och har Liverpooltröja på sig.

Krille kommer oftare och oftare rättvänd och vi vågar fylla på med ytterbackar samt att Wigren bjuder på fina löpningar längs sin högerkant.
Vi ska också få oss en reducering och vem annars… Mattias Falchi
En dålig rensning av stressad keeper (bra press) resulterar i en vacker nedtagning av Krille som sätter bollen på djupet där Falchi pillat sig iväg.
Ensam mot keepern gör han heller inget misstag. Avslutet var fantastiskt dåligt, men kommer Falchi i det läget så gör han mål, oavsett hur det går till så går den alltid in i mål.

Det ger oss lite luft under vingarna som vi trodde att vi kunde flyga vidare på, men icke sa nicke.
1-3 i baken kommer ganska omgående. Minnet är svagt men något säger mig att det var en fast situation som resulterade i ett högerskott lågt i bortre efter en tilltrasslad situation från höger innerposition. (?)

1-3 i paus

Andra halvlek skulle bli mycket mycket bättre.
Detta kan bero på rockaderna coach Hulte gör – Med assistans fr herr Calinescu -.
En del positionsbyten men även ett bra snack i halvlek där vi egentligen pratar om det vi pratat om innan matchen, lugn och ro. Prata med varandra.

Redan från start i andra känns det som vi för matchen. Marieberg får jaga mycket boll och tappade den lika snabbt som dem tagit den.
Vi satte en högre press i deras uppspel och det gav utdelning.
En bruten passning i uppspelsfas gav Sebbe H bollen utanför offensivt straffområde.
Adde kommer utvändigt till höger med fart och tar emot knuttar in bollen i nedre burgaveln, behärskat avslut mot en chanslös keeper.
Det ger oss energi. Vi trycker på bra och det känns som vi både kunde ha kvitterat och tagit ledningen under en 20minuters-period.
Leo har ett jätteläge, Falchi likaså, men är inte avslutet för dåligt så stod keepern ivägen.
Dock skulle vi få in en kvittering till slut.
En fin spelvändning slutar med att Linus gör precis som vi talat om innan matchen och Sebbe Hernandez likadant. Spelbredden används och Sebbe kan vika in fr vänster, överstegar åt alla håll o kanter och viker tillbaka till vänster och dunkar in bollen i nättaket, otagbart.
Mycket fin prestation och Coach Hulte på bänken blev förvirrad, Herr Hernandez hade inte bara dribblat upp Mariebergs högerback till Bagdad, han hade även lurat Hulte.

Vi ska inte sticka under stol med att Marieberg då och då kryper upp i läskiga kontringar och trycker på med hörnor och är fruktansvärt nära några gånger. En boll är även inne men dömdes bort för offside.
Kändes som en kompensationsgrej av domaren som i anfallet innan, där situationen som föranleder detta mål, har lurat JB-lirarna rejält med att vinka frispark för Jarlaberg, som tokrusar uppåt.
Då han plötsligt byter domslut och ger Marieberg frisparken.
5 VS 2 så lyckas ändå Oscar P glidtackla sig ikapp i rena rama Carragher-manér och styra skottet till hörna.

Dock så skulle Marieberg till slut på sista ordet på en kontring med 10 minuter kvar att spela.
En alldeles för enkel passning som får gå igenom pga oansvarigt & slarvigt försvarsspel avslutas med en fin passning snett-inåt-bakåt & 3-4 i nättaket.

Musten gick ur oss och sista 10 spelas egentligen bara av, med tunga ben efter en finfin genomkörare såhär på vårkvisten.

Vi tackar Marieberg och domaren för en riktigt bra träningsmatch och önskar dem all lycka till i kommande seriespel. Kanske ses vi i 5an nästa år?

Matchens lirare går till Sebbe Hernandez som glänser rejält under andra halvlek med febrilt försvarsspel både högt upp i banan och på egen planhalva.
Bländande teknik som toppas med 1 ass och 1 superbalja.
Ingen dålig debut du?

Vi hälsar även Jonny & Bappe välkomna som debutanter och även dem gör riktigt bra insatser på sina positioner.
Leo gör comeback efter sin usla säsong i Fiskis och kommer bli viktig i truppen iår med sina superlungor.
Edvin, tillbaka i nr 18 efter 19(!) månader utan foboll efter att korsbandet gick, gör en mycket stark insats centralt. Kul att du är tillbaka.

Nu har vi en del att jobba på taktiskt och att vi måste göra något åt vårt försvarsspel på fasta situationer är ingen nyhet.
Men många många positiva svar idag, fortsätter vi på denna väg kan detta bli mycket bra!